Om oss

Vi drivs av en nyfikenhet. Internet är gigantiskt och det kan vara svårt att navigera sig fram till det man söker. Vi hoppas att den här sidan ska fungera som ett riktmärke för information, för fakta och för olika idéer, tankar och teorier kring olika ämnen. Vi vill blanda högt och lågt och titta närmare på olika ämnen som vi dels själva besitter en kunskap om – och dels om sådana som vi själva skulle vilja veta mer om.

Samhället förändras hela tiden. Det som gällde igår kan vara hopplöst omodernt imorgon och detta gäller egentligen allting. Vad kommer att vara förändrat imorgon – och vilka saker kommer fortfarande att ha relevans? Vi vill visa på nya innovationer, men samtidigt också värna om äldre traditioner. Det senare kan exempelvis gälla för hantverk och renoveringar där vi mer än gärna delar med oss om tips. Tips gällande hemmajobb där du själv håller i hammaren vid din renovering och tips som rör det professionella och då exempelvis vilken typ av hantverkare du ska välja – och hur du hittar denne.

Vi älskar träning och ett aktivt liv. Det förenar oss alla som driver sidan. Den entusiasmen hoppas vi ska lysa igenom här. Träning, rörelse och aktiviteter är något som vi alla behöver implementera i våra liv. Vi sitter still mer idag än vad vi gjorde förr. Det märks också i samhället där många mår dåligt, där vi väger mer än någonsin tidigare och där exempelvis många yngre personer från fysiska problem som tidigare varit exkluderade till äldre människor.

Kost och behovet av förändrad sådan är också en viktig fråga. Som sagt, vi blir allt större och har midjemått som snart når smärtsamma nivåer. För första gången i historien så är fetma en större riskfaktor i världen än svält. Det syns på hälsan: vi har sämre tänder, vi drabbas av diabetes i en större utsträckning och många hjärt- och kärlsjukdomar dyker upp redan vid tidig ålder. Kan vi vända den utvecklingen? Vi vill åtminstone vara med och försöka genom att trycka lite hårdare på vikten av god, hälsosam och lättlagad mat.

Vi backar inte undan från några frågor eller ämnen. Det ska vara vår styrka och vi hoppas att vi genom detta kan skapa en sida som du väljer att återkomma till. Välkommen!