Hur ser en flytt ut egentligen? I de allra flesta fall så handlar det om att man missat någonting i planeringen. En miss som leder till en ökad stress och som gör att man blir irriterad och där man måste skynda sig snarare än att låta allting ta sin naturliga tid. Det är också det som gör att föremål gör sönder eller att man själv gör sig illa.

En annan tydlig sak som ofta uppkommer i samband med en bristande planering är att man inte hinner med flyttens avslutning – den obligatoriska flyttstädning som måste utföras. En flyttstädning sker i syfte att underlätta. Har du sålt din bostad i Stockholm så städar du ur denna så att köparen får en enklare resa in i sitt nya boende och kan påbörja möbleringen med detsamma – på samma sätt som du vill kunna göra det i den bostad du själv köpt.

Flyttstädning är en länk mellan köpare och säljare och dessvärre så har den visat sig vara ganska svag. Som sagt; missar du någonting i din planering vid flytten så påverkar detta din flyttstädning och då kommer också länken att brytas. Därför bör man överväga hjälp och anlita en städfirma för sin flyttstädning. Genom detta så slipper man hamna i samma tidspress och man kan i lugn och ro fokusera på det nya livet, i den nya bostaden och helt släppa tankarna på den bostad i Stockholm som man flyttat från.

Varför måste du genomföra en flyttstädning i Stockholm?

Om man inte genomför en flyttstädning så kan man mötas av krav på ekonomisk ersättning från köparen. Dessa krav täcker dels en städfirma och dels så kommer de med en slags avgift också. Du måste betala denna och du kan inte komma undan det. Så länge det inte finns någonting skrivet mellan köpare och säljare så är flyttstädning obligatorisk och inskrivet i ert kontrakt.

Du kan således ha väldigt mycket att förlora på att strunta i den – eller genom att, som många gör, fuska med städningen i samband med utflytt. Även ett fuskjobb kan komma med krav på ersättning.

Anlitar du en städfirma i Stockholm – något som du kan använda ditt Rut-avdrag för – så slipper du den där klumpen i bröstet och du kan lämna över nycklarna med ett gott samvete. Att strunta i denna obligatoriska handling är att visa dålig respekt.

Hur skulle du själv känna om ditt första möte med din nya bostad innebar att det enda du ser är smuts och skräp? Där har vi också svaret på varför det är viktigt att städa ur sin bostad i samband med en flytt.