Kategorier
Företagande

Lyckas med din chefsrekrytering

Det måste bli bra när du anställer en chef i din firma. Chansen att göra en lyckad chefsrekrytering ökar om du anlitar en verkligt skicklig rekryteringsfirma.

Risken är stor att du blir nerringd av alla sorters platssökande och att firman får en mängd osorterade telefonsamtal som stör den dagliga verksamheten. Det är bättre att låta en specialist hjälpa till med hela processen och hänvisa dit. De gör en gallring och sorterar bort helt olämpliga ansökningar. Det besparar dig både tid och arbete.

Många arbetslösa söker alla sorters tjänster bara för att de måste göra det. Du är ju ute efter att headhunta en toppkraft, och då är det bra att anlita en specialist på chefsrekrytering. I annonsen undanber du dig ytterligare konsulttjänster och har en speciellt angiven rekryterare som kontaktperson.

Chefsrekrytering kräver kunskap

När du har en tydlig kravspecifikation blir det lättare att hitta rätt person. Det kan förstås vara svårt i en mindre stad, för där finns det inte så många arbetssökande med den rätta kompetensen. Men en rekryteringsfirma kan ingå i ett större nätverk av headhunters, och därför är de mycket lämpliga för chefsrekrytering. De har ett stort kontaktnät.

De krav du ställer på din nye anställde är säkert ganska höga. Det är ord som integritet, ledaregenskaper, yrkeskunskap, mod och lojalitet. En chef måste också kunna fatta beslut och genomdriva dem på ett ansvarsfullt sätt. Det måste också vara någon som personalen kan acceptera och samarbeta med. Anlita därför en expert som konsult, så att du får en lyckad chefsrekrytering.