Kategorier
Bygg

Hopplösa golv i Stockholm blir som nya med golvslipning

Trägolv slits och får märken men det fantastiska med naturmaterial är att de går att förnya. I Stockholm kan du få hjälp med golvslipning som ger dem nytt liv.

Ett gammalt vackert parkettgolv eller ett golv med breda golvtiljor av furu, ek, bok eller ask kan ha fått fula märken. Fukt kan ha kommit in från fönstren och lämnat märken och höga stilettklackar eller tunga möbler kan ha gjort djupa sår i golvet. Trä kan vara känsligt men det är samtidigt möjligt att reparera.

Moderna företag som arbetar med golvslipning har effektiva maskiner som på ett skonsamt sätt återställer den släta ytan på dina golv. Du behöver inte oroa dig för att det ska bli dammigt eftersom de suger upp allt damm under arbetets gång. Hörn, trösklar eller smala passager kan bearbetas manuellt.

Golvslipning ger dig möjlighet att skapa en helt ny atmosfär i rummet

När golvet är slipat är det dags för ytbehandlingen. De olika träslagen kräver olika efterbehandling och du kan välja mellan metoder som bets, såpa, lut eller hårdvaxolja. När du anlitar erfarna hantverkare vet de vilken behandling som gör att ditt golv kommer till sin rätt.

I samband med ytbehandlingen kan du också lägga in ny pigmentering på träet. Vitsåpad furu eller en mörkare ton på parketten ger rummet en helt ny atmosfär. Golvslipning med ytbehandling blir första steget till förändring i ditt hem. När du skickar ett mejl till företag som arbetar med golvslipning får du en offert och som privatperson har du rätt till rot-avdrag.