Kategorier
Flytt

Flyttfirma i Vasastan – viktigt att välja rätt flyttfirma

Nästan alla som ska flytta väljer att ta hjälp av en flyttfirma men tyvärr är det inte alla som är seriösa. Här kommer några tips för dig som bor i Vasastan.

Idag är det i stort sett bara de som flyttar för första gången och de som har väldigt lite bohag som själva sköter flytten och då inte sällan med hjälp av vänner och familj. Att det är så beror på att det sedan rut-avdaget infördes inte kostar särskilt mycket att anlita en flyttfirma. Det beror inte bara på skatteavdraget utan också på att när kunderna har blivit fler har även antalet flyttfirmor ökat, och med dem konkurrensen.

För att locka till sig flyttkunder erbjuder vissa firmor flytthjälp till väldigt lågt pris, vilket innebär att de antingen måste sänka lönerna och inte följer kollektivavtalet, eller anlita svart arbetskraft. Vissa struntar också i försäkringar vilket kan få till följd att man inte får ersättning för sådant som skadas eller går sönder i flytten.

Hur mycket kostar det att anlita en flyttfirma i Vasastan?

En seriös flyttfirma i Vasastan tar betalt efter hur stort bohaget är och hur långt man ska flytta. Har man även en flygel eller annan tung möbel som kräver specialflytt tillkommer det en extra kostnad. Priserna kan variera mellan olika flyttfirmor och därför lönar det sig ofta att ta in flera offerter. Men billigast är sällan bäst då pålitlighet, erfarenhet och bra försäkringar också är viktigt.

Blir man erbjuden flytthjälp till väldigt lågt pris är det ofta en indikation på att företaget inte är seriöst. Vill man kontrollera en flyttfirma gör man det enklast genom att ringa skatteverket och uppge firmans organisationsnummer. Då får man veta om det finns några obetalda skatter eller om ekonomin är god. Det kan även vara bra att googla firmanamnet och se om det kommer upp några dåliga kundomdömen.

Ta reda på mer genom att besöka: flyttfirmavasastan.se