Det är mycket att tänka på när man ska bygga med en byggsats. Till skillnad från nyckelfärdiga hus och andra färdiga lösningar så behöver man lite mer engagemang när man vill bygga lösvirkeshus.

När man bygger med en byggsats så byggs det på plats, bräda för bräda. Mer påkostade byggsatser kallas ibland för ”arkitektritade” för att man vill lyfta fram att det är ett unikt hus. Om du väljer ett kataloghus så har du inte alls samma valfrihet som när du bygger med en byggsats. Ritar du ditt eget hus eller låter en arkitekt rita ett så kommer det att vara du som väljer och skriver kontrakt med de olika leverantörerna, antingen personligen eller via någon som agerar som huvudentreprenör. På det sättet så kan du också bygga billigt med en byggsats för villa om du håller koll på dina kostnader. När du bygger ett hus kommer att få en helt annan insyn och påverkan på varje del av husbygget. Du kan också välja att göra delar av jobbet själv och därmed minska totalkostnaden. Det finns möjlighet att köpa en nyckelfärdig villa eller, för den som vill bygga själv, ett komplett trähus i byggsats.

Friheten i att bygga med en byggsats är att du kan välja allting själv, ner till minsta bräda, knopp eller blandare vilket gör att ditt hus får exakt det utseende du vill ha. Du kan välja att utforma huset precis som du vill inom detaljplanens begränsningar. Huvudsaken är att du har en bra och hållbar konstruktion. Du har full insyn i alla delar av bygget och följa det steg för steg. Den stora fördelen med att bygga en byggsats för villa är att du kan välja helt själv hur ditt drömhus ska se ut.

Men när du väl har ditt färdiga hus på plats så kommer allt arbete bakom det att vara värt det och du har en fristad som du kan njuta av i många år framöver – helt anpassat efter dina behov.